Deputaţii din coaliţie au sărit însă în apărarea lui Vicol. Declaraţiile au fost făcute în cadrul audierii unui raport privind modul în care radiodifuzorii au respectat noile prevederi care vizează produsul autohton.

La doar două luni după ce au intrat în vigoare modificările la Codul Audiovizualului, preşedintele CCA a venit în faţa deputaţilor pentru a raporta modul în care televiziunile şi posturile de radio s-au conformat cerinţelor de a-şi mări produsul autohton. Câteva posturi TV s-au ales cu sancţiuni.

În lista celor care s-au ales cu avertizare publică sunt şi câteva televiziuni care fac parte din holdingul controlat de şeful PD, dar şi de socialişti. Despre aceasta Dragoş Vicol a anunţat însă abia după ce deputaţii din opoziţie au găsit lista în raport.

Abordarea Consiliului Coordonator al Audiovizualului li s-a părut liberal-democraţilor nepotrivită pentru o instituţie publică.

De la produsul autohton discuţiile au deviat spre problema transparenţei proprietarilor mass-media. În centrul atenţiei au fost din nou posturile holdingului deţinut de Vladimir Plahotniuc.

Preşedintele CCA nu a mai apucat să dea replică, întrucât în apărare i-au sărit deputaţii din coaliţie.

Amintim că, potrivit modificărilor la Codul Audiovizualului, radiodifuzorii sunt obligaţi să difuzeze opt ore de produs autohton. Totodată cel puţin şase ore din emisiuni trebuie să fie difuzate în orele de maximă audienţă, dintre care 5 ore trebuie să fie în limba română. Cei care încalcă prevederileriscă amenzi de zeci de mii de lei şi chiar retragerea licenţei.