„Cinci întreprinderi au acumulat au acumulat datorii de peste un miliard de lei. Una dintre ele a acumulat 530 de milioane de lei o sumă mai mare decât bugetul ministerului Apărării. Unde se duc aceşti bani? Bani care îi datorau statului. Deci banii aceştia trebuiau să ajungă în visteria statului. Altă companie datorează 430 de milioane de lei. Unde sunt banii aceştia? Iată o nouă schemă prin care regimul oligarhic fură cetăţenii şi fură statul Republica Moldova”, a declarat liderul DA.

Referindu-se la acest subiect, Andrei Năstase a mai menţionat că aceştia bani, care nu au ajuns în bugetul ţării, aveau să fie o soluţie pentru problema pensiilor din RM.

„Ştiţi unde ar fi mers acest miliard de lei? Ar fi fost jumătate din cele 2,3 miliarde de care noi avem nevoie pentru a rezolva problema pensiilor”, a adăugat Andrei Năstase.

În context, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a spus: „Ce a făcut procuratura? Aţi văzut vreo unul din aceştia închişi? Nu. Acum o să se ocupe FISC-ul de insolvabilitatea acestor întreprinderi. Dacă vă duceţi să vedeţi ale cui sunt aceste întreprinderi, o să vă daţi seama că în spatele lor sunt indivizii care controlează şi agricultura, şi cei care controlează produsele cerealiere şi o să vă ducă cu gândul la ceea ce spunea un om de afaceri din România, Porumboiu. El a spus foarte clar: nu contează cine vine la Vaslui, Huşi sau Iaşi, contează cine este în spate, iar în spate este acest individ care controlează întreaga ţară”.