„Platforma DA pe parcursul ultimilor ani a venit cu mai multe solicitări şi propuneri de ordin economic, social, fiscal, de apărare a drepturilor şi libertăţilor omului, inclusiv la liberă exprimare şi corectă informare. Combaterea corupţiei şi aplicarea mecanismului de confiscare extinsă a averilor ilicit dobândite de judecători, procurori, politicieni şi funcţionari corupţi, eradicarea sărăciei, diminuarea fenomenului migraţiei prin îmbunătăţirea climatului investiţional, crearea de noi locuri de muncă bine plătite şi ridicarea nivelului de trai al populaţiei acasă, au fost şi rămân domeniile noastre prioritare”, a declarat Andrei Năstase.

„Din păcate, majoritatea au fost ignorate de către guvernare, iar o parte din ele, spre exemplu cele vizând sistemul de pensionare, de protecţie a producătorului autohton, au fost profanate în mod cinic, făcând şi mai grea povara de pe umerii oamenilor”, a menţionat preşedintele Platformei DA. 

Totodată, liderul Platformei DA a spus că „dacă doar o parte dintre proiectele noastre ar fi fost implementată de către guvernare, mai multe segmente sociale – bugetarii, pensionarii, studenţii, oamenii de afaceri mici şi medii, producătorii autohtoni, fermierii, etc. ar fi simţit o despovărare şi o atât de necesară siguranţă în activitatea lor cotidiană, în viaţa lor şi a familiilor lor. 

„Implementarea proiectelor noastre ar fi demarat deja procesul de reîntregire a mii de familii aici, în Moldova. Orice om, dar mai cu seamă un moldovean, va prefera un minim existenţial lângă familie, decât bogăţiile iluzorii în pribegie. În lipsa acestui minim existenţial acasă, destrămarea endemică a familiilor din satele şi oraşele noastre continuă, cei mai activi oameni pleacă în străinătăţi cu tot cu copiii lor, iar de curând îşi iau cu ei deja şi părinţii. Şi asta se întâmplă în paralel cu jocurile politicianiste anoste de la Chişinău, parte dintr-un permanent circ produs de Plahotniuc şi Dodon”, a mai adăugat Andrei Năstase.