Vicepreşedintele PD, Sergiu Sîrbu, declara ieri pentru Jurnal TV că nu ştie nimic despre schimbarea de sediu: „Nu cunosc informaţii la acest subiect. Nu mă ocup eu de logistica partidului, slavă Domnului am cu ce mă ocupa. Chiar nu cunosc. Cel puţin, încă nu am auzit să ne mutăm undeva. Nu am fost anunţaţi”.

Şi purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a susţinut câteva zile la rând că nu cunoaşte nimic despre noul sediul al formaţiunii. „Sediul Partidului Democrat la moment este pe strada Tighina, unde a avut loc şi reuniunea săptămânală, unde a avut loc briefingul. Credeţi-mă că dacă s-ar fi schimbat ceva sau dacă se va schimba ceva, presa va fi prima care va fi informată”, spunea Gamurari.

O reacţie pe marginea acestui subiect a avut astăzi şi Partidul Comuniştilor. Într-un comunicat de presă, reprezentanţii formaţiunii au spus că acea clădire nu a fost sediul lor şi că PCRM a fost doar unul dintre acţionarii minoritari în procesul de construcţie, alături de compania „Constar-Invest”. Comuniştii au adăugat că, la sfârşitul anului 2016, au cedat cota lor firmei menţionate, întrucât nu aveau bani pentru continuarea construcţia. Astfel, „Constar-Invest” i-ar fi returnat PCRM-ului suma investită în proiect, bani din care ar fi fost rambursat un credit ipotecar. 

Amintim că imobilul cu patru niveluri de pe strada Armenească este înconjurat de mai multe instituţii de stat şi se află la câţiva paşi de locuinţa liderului PD, Vladimir Plahotniuc. Într-o investigaţie realizată de RISE Moldova se arăta că PCRM a vândut clădirea unei persoane din Belize, reprezentată în Republica Moldova de un personaj-cheie din anturajul lui Plahotniuc. În afacere a fost implicată şi o persoană judecată pentru deţinere de droguri, care a fost însă amnistiată cu o lună înainte de tranzacţia imobiliară.