Republica Moldova şi Georgia au semnat Convenţia privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale

Republica Moldova şi Georgia au semnat Convenţia privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 29.11.2017 13:27
Republica Moldova şi Georgia au semnat astăzi două documente privind consolidarea relaţiilor bilaterale.
 
Este vorba despre Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit. Menirea acesteia este să susţină dezvoltarea colaborării dintre comunităţile de business ale celor două ţări şi a stimula investiţiile în economiile naţionale.
 
În context, anul viitor, la Chişinău, va fi organizat un eveniment cu participarea oamenilor de afaceri din Republica Moldova şi Georgia.
 
Totodată, va fi intensificată şi colaborarea moldo-georgiană în domeniul cultural. În acest sens, a fost semnat Programul de cooperare între Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Ministerul Culturii şi Protecţiei Monumentelor al Georgiei pentru anii 2018-2021. Documentul prevede consolidarea relaţiilor interuniversitare, încurajarea mobilităţii academice a studenţilor şi profesorilor, precum şi  participarea în comun la programele europene de cercetare şi inovare.
 
În prezent, între Guvernele Republicii Moldova şi Georgia sunt semnate peste 30 de acorduri bilaterale în diverse domenii de colaborare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI