Contestaţia a fost depusă la Judecătoria Chişinău, sediul Centru. Unul dintre motive îl reprezintă faptul că procurorul Denis Rotaru nu l-a audiat pe Vladimir Plahotniuc, acuzat de uzurparea puterii în stat, fapt ce ridică probleme de credibilitate faţă de modul în care a fost examinat denunţul depus de către preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Judecătoria Chişinău urmează să repartizeze contestaţia unui magistrat, care ulterior va numi data şedinţei. Solicitată pentru un comentariu pe marginea atacării în instanţă, şefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale ne-a spus că este dreptul reclamantei, prevăzut de lege. O reacţie similară a avut purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, care nu a putut însă să spună de ce procurorul nu l-a chemat la audieri pe Vladimir Plahotniuc.

Anterior, Vitalie Gamurari a calificat acuzaţiile la adresa şefului partidului drept absurde.

Amintim că acum două săptămâni, Denis Rotaru a emis o ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc. Denis Rotaru este procurorul care a investigat anterior cazul omorului din Codrii Orheiului al lui Alexei Veretco, iar în prezent unul dintre dosarele pe care le gestionează este cel legat de omorul tinerilor de la Durleşti din 2011.

Nu este pentru prima dată când Vladimir Plahotniuc este acuzat de ilegalităţi. Mai mulţi politicieni şi experţi naţionali şi internaţionali au declarat în repetate rânduri că Plahotniuc a capturat ţara şi a comis atacuri raider, învinuiri pe care şeful PD le-a respins.