Negocierile în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană vor avea loc pe 27 noiembrie, la Viena

Negocierile în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană vor avea loc pe 27 noiembrie, la Viena
Sursa: jurnal.md Foto: osce.org 27.11.2017 12:29
Conferinţa Permanentă pentru probleme politice în cadrul procesului de negociere pentru reglementarea transnistreană în formatul „5+2” va avea loc la Viena pe data de 27 noiembrie 2017.
 
Întâlnirea va reuni reprezentanţi ai părţilor, mediatorilor şi observatorilor la negocieri - Moldova, Transnistria, OSCE, Federaţia Rusă, Ucraina, precum şi SUA şi UE. Negocierile vor fi găzduite de Ambasadorul Wolf Dietrich Heim, Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană.
 
Se aşteaptă ca părţile să facă uz de imboldul oferit de redeschiderea recentă a podului Gura Bîcului-Bîcioc, distrus în conflictul armat din 1992. Se aşteaptă un progres în ceea ce priveşte cele şapte chestiuni rămase din pachetul din opt puncte, acestea fiind identificate de către părţi la începutul anului.
  
Marţi, 28 noiembrie, un briefing de presă privind rezultatele discuţiilor în formatul „5+2” va avea loc în biroul 131 în incinta Secretariatului OSCE.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI