VIDEO

Proiect comun PD-PPEM-PSRM: Actele de la Tiraspol, recunoscute

Proiect comun PD-PPEM-PSRM: Actele de la Tiraspol, recunoscute
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 23.11.2017 21:45
Consens larg între majoritatea parlamentară şi socialişti în privinţa unui proiect de recunoaştere a actelor de stare civilă eliberate în stânga Nistrului. Iniţiativa semnată de către deputaţi PD, PPEM, dar şi PSRM a fost dur criticată de opoziţie. În timp ce liberalii îi acuză pe autori că vânează voturile cetăţenilor din regiunea transnistreană, liberal-democraţii se întreabă de ce nu au propus o lege care să soluţioneze problema aflării trupelor ruseşti pe teritoriul necontrolat de Chişinău.

Iniţiativa a fost semnată de către deputatul PD Dumitru Diacov, socialistul Vladimir Ţurcan şi reprezentantul PPEM Eugen Carpov. Potrivit proiectului, certificatele de naştere, căsătorie, divorţ sau deces eliberate în stânga Nistrului pot fi considerate de acum înainte perfect legale. Iar locuitorii din regiunea transnistreană nu vor mai fi nevoiţi să le substituie cu altele la oficiile stării civile de pe teritoriul controlat de autorităţile de la Chişinău.

Deputaţii PL afirmă că reprezentanţii guvernării şi socialiştii, care se declară în opoziţie, acţionează în tandem în scop electoral.

Liberalii au părăsit sala de şedinţe în semn de protest, iar proiectul a fost adoptat în prima lectură de parlamentarii din PD, PSRM şi PPEM.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI