VIDEO

Voronin: „PD A capturat primăria capitalei”

Voronin: „PD A capturat primăria capitalei”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 22.11.2017 20:34
Partidul Democrat a capturat Primăria capitalei. „Având un singur consilier municipal, PD administrează oraşul în întregime”, susţine liderul PCRM.

Vladimir Voronin mai spune că PD şi PSRM s-au înţeles de la bun început să se susţină reciproc atât în cazul votării sistemului electoral mixt, cât şi în privinţa conducerii capitalei, dar PD a făcut propriul joc. Vladimir Voronin afirmă că împrejurările în care a fost luată decizia de iniţiere a referendumului privind demiterea primarului suspendat Dorin Chirtoacă au fost dubioase.

Liderul comuniştilor s-a referit şi la faptul că în schimbul votării sistemului electoral mixt de către socialişti, membrii PD ar fi trebuit să susţină referendumul de demitere a lui Chirtoacă. Miza PD-ului era însă obţinerea funcţiilor-cheie în conducerea Primăriei Chişinău, spune Voronin.

Preşedintele PCRM a mai punctat că prezenţa scăzută la urne se explică prin faptul că locuitorii capitalei au înţeles că sunt prinşi în jocul PD-PSRM.

Contactat de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a spus că declaraţiile lui Voronin sunt politice. El a adăugat că PCRM se pregăteşte de campanie electorală şi încearcă să aducă aminte alegătorilor că există. Anterior, atât PD, cât şi PSRM au negat existenţa unei înţelegeri între ele.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI