Vladimir Voronin mai spune că PD şi PSRM s-au înţeles de la bun început să se susţină reciproc atât în cazul votării sistemului electoral mixt, cât şi în privinţa conducerii capitalei, dar PD a făcut propriul joc. Vladimir Voronin afirmă că împrejurările în care a fost luată decizia de iniţiere a referendumului privind demiterea primarului suspendat Dorin Chirtoacă au fost dubioase.

Liderul comuniştilor s-a referit şi la faptul că în schimbul votării sistemului electoral mixt de către socialişti, membrii PD ar fi trebuit să susţină referendumul de demitere a lui Chirtoacă. Miza PD-ului era însă obţinerea funcţiilor-cheie în conducerea Primăriei Chişinău, spune Voronin.

Preşedintele PCRM a mai punctat că prezenţa scăzută la urne se explică prin faptul că locuitorii capitalei au înţeles că sunt prinşi în jocul PD-PSRM.

Contactat de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a spus că declaraţiile lui Voronin sunt politice. El a adăugat că PCRM se pregăteşte de campanie electorală şi încearcă să aducă aminte alegătorilor că există. Anterior, atât PD, cât şi PSRM au negat existenţa unei înţelegeri între ele.