„Printre subiectele discutate au fost inoportunitatea schimbării sistemului electoral, necesitatea consolidării forţelor antioligarhice, pro-europene, persecuţiile fără precedent ale membrilor Platformei DA, precum şi egalitatea de şanse, Suedia fiind una din ţările, care a soluţionat cu brio această problemă. Andrei Năstase şi-a expus punctul de vedere asupra situaţiei din Republica Moldova şi şi-a exprimat speranţa că la Summitul de Parteneriat Estic, care va avea loc la sfârşitul lunii curente, Suedia, de rând cu alţi parteneri de dezvoltare, va avea un mesaj unitar pentru Republica Moldova, ţinând cont de realităţile socio-politice şi economice de aici”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

Totodată, Preşedintele Platformei DA a făcut o scurtă prezentare a partidului său, a iniţiativelor economice, sociale, de eradicare a sărăciei, privind combaterea corupţiei şi apărarea drepturilor fundamentale ale omului. 

„La rândul său, Excelenţa Sa, doamna Signe Burgstaller a subliniat că ţara sa, precum întreaga UE, are o atitudine extrem de serioasă faţă de situaţia din Republica Moldova şi, în special, faţă de modul în care sunt respectate aici drepturile omului. Ea a promis, că va informa exhaustiv premierul Regatului Suediei asupra stării de lucruri din Republica Moldova, astfel încât acesta, fiind şeful delegaţiei Suediei la Summitul din 24 noiembrie, să cunoască plenar subiectul. Excelenţa Sa a mai spus că împărtăşeşte îngrijorarea în ceea ce priveşte independenţa mass-media şi drepturile societăţii civile din Republica Moldova, amintind că Suedia acordă suport Republicii Moldova şi în acest sens”, mai scrie în comunicat.

„Aliona Doroş a menţionat, că Organizaţia de Femei a Platformei DA, deşi este tânără, fiind formată anul acesta, este alcătuită din personalităţi puternice şi a reuşit deja să se impună prin activităţi importante, participând activ şi în cadrul campaniei „Un milion de mâini strânse din inimă”, lansată de partid pentru a fi cât mai aproape de cetăţenii din ţară şi diasporă”, se arată în comunicatul Platformei DA.

Pe final, înaltul oaspete a promis că va comunica şi în continuare cu Platforma DA, pentru a avea un dialog constructiv şi a facilita colaborarea formaţiunii cu partidele democratice din Regatul Suediei.