Moldovenii din străinătate vor avea doar trei circumscripţii uninominale pentru alegerile parlamentare din 2018. Asta în timp ce regiunii transnistrene i-au fost repartizate două circumscripţii. Toţi compatrioţii noştri care muncesc peste hotare au fost împărţiţi în trei zone. Astfel, va fi creată o circumscripţie pentru teritoriile aflate la est de Republica Moldova, altă circumscripţie – pentru vest, iar a treia - pentru SUA şi Canada. Conaţionalii noştri din diasporă nu par deloc încântaţi de această decizie.

Preşedinta diasporei din Marea Britanie mai spune că moldovenii care se află în străinătate se simt neglijaţi şi abandonaţi de autorităţi.

Iar vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari se întreabă unde sunt cele 25 de circumscripţii pentru diasporă şi regiunea transnistreană, care au fost promise de Igor Dodon.

Un studiu făcut recent de Asociaţia Promo-LEX arăta că, de fapt, cetăţenilor din diasporă ar trebui să li se repartizeze 12,28 la sută sau şase circumscripţii din totalul de 51 de circumscripţii uninominale, în cadrul alegerilor parlamentare din 2018.