„Andrei Năstase, surprins în stare de ebrietate la Cahul?!” - Acesta este titlul articolului denigrator, însoţit de o poză cu Andrei Năstase. Fotografia a fost făcută la sfârşitul săptămânii trecute, când liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a întreprins o vizită la Cahul pentru o întâlnire cu cetăţenii. Deşi poza pare sugestivă, imaginile surprinse de camerele de supraveghere din acelaşi local arată că Năstase îşi verifica telefonul când a fost fotografiat şi avea un comportament absolut normal.

În ultima perioadă, instituţiile de presă afiliate lui Vladimir Plahotniuc şi-au înteţit linşajul mediatic, afirmă Năstase.

„Ultima ispravă a lor a fost atunci când eu la 4 dimineaţă m-am trezit şi la 7 eram la Cahul, iar pe la amiază am intrat să beau un ceai şi să iau o gură de pâine. M-au fotografiat în local şi pe urmă au împânzit toată presa cu o informaţie denigratoare precum că m-ar fi surprins în stare de ebrietate. Nu sunt omul care să fie surprins în stare de ebrietate vreodată, iar ceea ce face holdingul lui Plahotniuc denotă disperare, ananghie şi frică de ceea ce face Platforma Demnitate şi Adevăr, precum şi eu personal”, a comentat Andrei Năstase.

Precizăm că site-ul respectiv, alături de altele două care publică informaţii denigratoare, a fost creat în aceeaşi zi şi pe aceleaşi servere. Niciunul nu afişează informaţii despre identitatea jurnaliştilor, adresa redacţiei sau numărul de telefon.