„Denumirea de limba moldovenească este încetăţenită de secole pe teritoriul ţării noastre, constituie un element fundamental al identităţii şi al matricii culturale a moldovenilor. Majoritatea absolută a populaţiei băştinaşe a Republicii Moldova consideră că vorbeşte în limba moldovenească. Iar dacă cineva, de oriunde o fi ei, au dubii în această privinţă, putem organiza un referendum la care să întrebăm cetăţenii ce denumire a limbii preferă: română sau moldovenească”, a declarat  Igor Dodon.

Potrivi lui Dodon, „unii politicieni de dreapta, precum şi o parte dintre membrii Curţii Constituţionale se comportă ca mercenari cu soldă străină, iar scopul lor nedisimulat este adaptarea legii supreme a statului la proiectul unionist, de lichidare a identităţii moldoveneşti”.

Dodon a mai ameninţat că „acţiunile şi declaraţiile membrilor CC vor fi supuse unei analize juridice minuţioase odată cu schimbarea guvernării, după alegerile parlamentare, şi vor fi tratate în contextul abuzurilor comise în adresa Constituţiei şi a intereselor naţionale ale statului suveran moldovenesc”.