„Oferta noastră presupunea unitate, reciprocitate, paritate, conjugarea eforturilor, un staf unificat, resurse financiare şi logistice comune, activităţi cu implicarea nemijlocită a celor mai buni oameni din teritoriu, o agendă unică de lungă durată (alegeri prezidenţiale, parlamentare, locale) şi o listă comună formată transparent, din oameni integri şi profesionişti, pe principiul meritocraţiei. Disponibilitatea retragerii din cursa prezidenţială în favoarea unui candidat comun al forţelor antioligarhice a fost parte a ofertei noastre publice făcută celui de-al doilea partid emergent, PAS încă înainte de alegerile prezidenţiale”, aminteşte liderul DA, într-un interviu pentru Tribuna.

Potrivit lui Andrei Năstase, oferta Platformei Demnitate şi Adevăr a fost însă tratată selectiv de colegii din Partidul Acţiune şi Solidaritate, care s-au concentrat doar pe scrutinul prezidenţial, pe care l-au condiţionat de un singur criteriu de identificare a candidatului comun, şi anume sondajul.

„Oferta noastră a rămas valabilă pe parcursul a mai bine de un an, iar declaraţia de principiu făcută recent de către PAS despre eventuala participare la viitoarele parlamentare în comun a celor două partide, confirmă, de fapt, imperativul nostru de unitate a forţelor democratice. Această abordare necesită însă un răspuns exhaustiv cu privire la criteriile de reciprocitate şi paritate, de conjugare a eforturilor, resurselor financiare şi logistice, cu privire la activităţile comune şi implicarea celor mai buni şi mai activi oameni, cu privire la o agenda şi o listă comună formată transparent, din cei mai integri şi competenţi oameni. După ultima întâlnire a birourilor noastre politice, PAS şi-a luat un termen de meditaţie, astfel că suntem în asteptarea unui răspuns clar şi coerent vizavi de propunerile Platformei DA, pentru a ne edifica cât de curând asupra strategiei şi comportamentului nostrum politic, exerciţiu ce nu mai poate fi amânat”, a precizat Andrei Năstase.

Liderul DA a mai spus că ştie că Plahotniuc şi Dodon au soluţii antipopulare pentru orice situaţie şi doar unitatea forţelor antioligarhice îi lasă fără şanse.

„O greşeală comisă acum se va transforma, mai devreme sau mai târziu, într-un dezastru. Iată de ce, ca oameni politici, noi trebuie sa dăm dovadă de cel mai înalt grad de maturitate şi responsabilitate în numele ţării şi a poporului ei, şi să luăm decizii asumate politic, nu matematice”, a punctat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.