În cadrul unei întrevederi la Guvern cu reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor implicaţi în negocieri, părţile au trecut în revistă ultimele evoluţii în contextul pregătirilor pentru Reuniunea ministerială a OSCE de la Viena.

Potrivit Guvernului, o chestiune în rezolvarea căreia s-a avansat mult este deschiderea, în timpul apropiat, a podului de la Gura Bîcului. De asemenea, ar fi fost înregistrate progrese şi în ce priveşte apostilarea diplomelor emise de instituţiile de învăţământ din regiunea transnistreană. 
 
Părţile s-au referit, de asemenea, la evoluţiile privind înregistrarea automobilelor din regiunea transnistreană, asigurarea conexiunii telefonice dintre cele două maluri ale râului Nistru, precum şi transportarea produselor şi mărfurilor pe calea ferată prin regiunea transnistreană.
 
Prioritare pentru agenda de negocieri rămân a fi şi subiectele ce ţin de buna funcţionare a şcolilor cu predare în baza grafiei latine, accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole situate după traseul Tiraspol – Râbniţa şi eliminarea obstacolelor în calea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor şi serviciilor între cele două maluri ale Nistrului.
 
În procesul de negocieri în formatul „5+2” a diferendului transnistrean, în calitate de mediatori şi observatori, sunt implicaţi reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa(OSCE), ai Federaţiei Ruse, ai Ucrainei, ai Statelor Unite ale Americii şi ai Uniunii Europene.