În cadrul conferinţei, Mihai Ghimpu a avut mai multe întrebări către anchetori: „Nu înţelegem de ce se tărăgănează şi în primul rând expertiza medico-legală, care trebuie să răspundă la următoarele întrebări: a fost omorât sau s-a sinucis pe scări, unde l-au găsit? De ce nu-i sânge pe balustradă, nici pe perete? Asta-i părerea mea. De ce nu au găsit glontele? De ce nu s-a auzit împuşcătura”.

Feciorii lui Mihai Lari afirmă că tatăl lor nu a avut niciun motiv pentru a recurge la suicid. Unul dintre feciorii primarului decedat a mai declarat că înainte de tragedie cineva le-ar fi monitorizat casa timp de câteva zile.

Iar Mihai Ghimpu afirmă că ar exista două motive pentru care cazul este tergiversate: „Nu aş vrea să cred că în spate stă cineva foarte puternic din organe sau din oamenii politici. Că altfel, în două luni de zile trebuia să fie dat răspuns la toate întrebările. Tărăgănarea înseamnă că ceva la mijloc este”.

Şeful Procuraturii Municipiului Chişinău, Ştefan Şaptefraţ, a refuzat să comenteze declaraţiile făcute în conferinţă, însă a precizat că expertiza medico-legală a arătat că Mihai Lari s-a sinucis. Şaptefraţ a declarat însă că urmează să fie stabilite motivele care l-au determinat pe alesul local să recurgă la acest gest, dar şi să fie audiaţi mai mulţi martori. Precizăm că, la sfârşitul lunii iulie, primarul oraşului Sângera, Mihai Lari, s-ar fi împuşcat în cap, în curtea casei sale, cu un pistol de model Baikal pe care îl deţinea legal.