Comentariul îi aparţine vicepreşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, cu privire la mişmaşul constituţional prin care a fost numit noul ministru al Apărării.

Potrivit lui Alexandru Slusari, tragedia constă în faptul că acest marasm distruge rămăşiţele sistemului de drept al RM şi aruncă ţara într-un haos juridic definitiv.

„A rămas doar de clarificat la Curtea Constituţională dacă Andrian Candu poate să înnopteze la Condriţa”, ironizează vicepreşedintele Platformei DA.

Totodată, Alexandru Slusari mai scrie:

„Plahotniuc s-a distrat şi a distribuit cadouri subalternilor săi. De dimineaţă, la Reşedinţa de Stat de la Nobil au trimis un halat de culoare roşie cu o inscripţie aurită „preşedinte suspendat". Halatul avea o instrucţie în care se spunea că acesta nu trebuie aruncat, întrucât preşedintele va mai avea nevoie de el. Spre seară, după declaraţia coordonată a şefului statului, la uşa Preşedinţiei a fost montat un bumerang din bronz, cu inscripţia „Uneori el întoarce. Ultima speranţă a preşedintelui”. Judecătorii Curţii Constituţionale au primit de la GBC mantii aurii cu inscripţia „Vladimir Gheorghevici,  Constituţia şi noi vă suntem mereu la dispoziţe”. Candu a primit o tăbliţă specială de aur cu mesajul  „Uneori preşedinte în exerciţiu”. Noul ministru al Apărării a primit o sabie cu inscripţia „Să faci harakiri când o să-l bag la închisoare pe Leancă”. La Condriţa au început lucrări de amenajare a locuinţei pentru cel care îndeplineşte uneori funcţia de preşedinte. Responsabil de mersul lucrărilor a fost numit Igor Nicolaevici Dodon.”