Maria Nedealcov, Directorul Institutului de Ecologie şi Geografie din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a prezentat un proiect privind felul în care ar putea arăta 17 din cele 46 de circumscripţii uninominale organizate pe teritoriul Republicii Moldova, din zonele de nord şi centru.

Potrivit proiectului, unele circumscripţii din zona de nord ar urma să fie formate şi din localităţi din trei raioane, cu peste 65 de mii de alegători, cum e şi cazul circumscripţiei 4, formată din comune din raioanele Donduşeni, Râşcani şi Drochia.

Iar spre exemplu circumscripţia 13, formată din localităţi din raioanele Rezina şi Şoldăneşti ar urma să fie formată din peste 66 de mii de alegători.

Lucrurile nu stau la fel şi atunci când vine vorba despre Nisporeni, raionul de baştină al oligarhului Vladimir Plahotniuc. Autorii vor să formeze circumscripţia 17 doar din localităţi din acest raion, chiar dacă în acest caz ar fi vorba de doar 53 de mii de alegători, scrie independent.md.

Este interesant faptul că toate celelalte 16 circumscripţii ar urma să fie formate din cel puţin 60 de mii de alegători, doar în cazul Nisporeniului fiind vorba de un număr atât de redus de votanţi.