„Andrei Năstase a fost candidatul partidului care a organizat colectarea a peste 400 de mii de semnături pentru alegerea directă a şefului statului. Este un record mondial în raport cu numărul populaţiei. Anume sub presiunea acestor semnături Plahotniuc a renunţat la alegerea lui Timofti-2 în Parlament şi Curtea Constituţională a emis o hotărâre controversată referitor la alegerea preşedintelui prin vot direct. Clanul mafiot a avut o mare speranţă că liderii opoziţiei vor deveni imediat concurenţi. Platforma DA a avut, probabil, mai multe drepturi decât alţii să iasă public şi să spună că anume noi am contribuit cel mai mult la obţinerea alegerilor directe ale şefului statului. Suntem un partid antisistem. Nu am fost niciodată la guvernare. Nu am participat la jefuirea ţării şi la genocidul social împotriva propriului popor. Avem un candidat puternic pentru funcţia de preşedinte”, a declarat Alexandru Slusari.

„Ce am făcut noi? În ziua pronunţării verdictului Curţii Constituţionale, pe 4 martie 2016, Andrei Năstase a propus întregii opoziţiei să se aşeze la masa de negocieri şi să aleagă un candidat comun, care cu siguranţa ar fi câştigat alegerile din primul tur. Misiunea acestui candidat nu ar fi fost împărţirea ambasadorilor, judecătorilor şi conducerii Moldova-Gaz cu Plahotniuc, conservarea guvernării oligarhice prin schimbarea sistemului electoral, ci demontarea acestui regim criminal cu sprijinul masiv popular şi organizarea unor alegeri maximal libere şi corecte. Cu părere de rău, apelul nostru a fost ignorat”, a spus vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

Dar nici după aceasta Platforma DA nu a renunţat la ideea unirii forţelor antioligarhice, spune Alexandru Slusari. 

„Pe 4 martie Andrei Năstase şi-a dat cuvântul că va face tot posibilul ca să fie desemnat candidatul unic. Negocierele au continuat pe palierul proeuropean. Acest proces s-a tărăgănat foarte mult şi nu din vina noastră. A mers nu aşa cum am fi dorit. Guvernarea a folosit toate metodele mârşave împotriva celui mai nedorit candidat. A fost o campanie mediatică fără precedent de denigrare a lui Andrei Năstase. Au fost trucate sondajele, care, cu părere de rău, au rămas drept unicul criteriu pentru identificarea candidatului comun. Chiar şi în aceste condiţii, în sondaje, diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost în limita marjei de eroare. Reieşind din toate cele expuse mai sus, noi nu am avut niciun motiv pentru ca să retragem candidatul nostru, cu excepţia cuvântului vociferat public. Platforma DA este un partid, care foarte mult ţine la Oameni şi la angajamentele asumate faţă de ei. Noi am venit în politică în perioada când ţara a ajuns în pragul unei catastrofe naţionale. În asemenea situaţie nu ar trebui să rămână loc pentru orgoliu şi egoism”, a declarat Alexandru Slusari. 

„Anul trecut Andrei Năstase şi Platforma DA au demonstrat o maturitate politică şi o dorinţă veritabilă de consolidare a forţelor antioligarhice, conştientizând toate riscurile posibile pentru perspectiva partidului. Suntem consecvenţi în acţiunile noastre. Situaţia politică s-a agravat după ce Plahotniuc şi Dodon au intrat în concubinaj deschis şi împing ţara în zona turbulenţei şi izolării. Unitatea forţelor democratice este mai actuală ca niciodată. Nu avem dreptul să repetăm greşelile anului 2016, deoarece ele ar putea fi fatale”, a conchis vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.