Declaraţiile au fost făcute după ce ieri, la şedinţa Consiliului de Integritate, s-a anunţat că nu a fost desemnat preşedintele instituţiei întrucât niciunul dintre cei doi candidaţi la această funcţie nu a susţinut cea de-a treia probă, testul poligraf.

„Nu a trecut testul „minciunii” un individ, care de mulţi ani este membrul Consiliului Suprem al Magistraturii şi un alt individ, care câţiva ani a activat în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA. 

„Totodată, deja avem aproape doi ani de când nu funcţionează niciun organ naţional de integritate şi de când declaraţiile de venituri ale procurorilor, judecătorilor şi demnitarilor de stat nu sunt verificate. Se întâmplă ca urmare a „luptei” cu corupţia, pornită de o guvernare care este cel mai mare generator al acestui flagel. Astfel, Comisia Naţională de Integritate nu funcţionează începând cu anul 2016, iar entitatea nouă, Autoritatea Naţională de Integritate, nu îşi va începe activitatea nici în anul 2017”, a spus Alexandru Slusari.