În scrisoarea sa Plahotniuc vă cere suportul pentru a ajuta Moldova să se integreze în Uniunea Europeană şi să nu fie atrasă pe orbita Moscovei. Totodată, vă asigură că guvernarea actuală luptă cu corupţia politică, este pentru instaurarea statului de drept şi a economiei de piaţă. Domnule preşedinte, noi în Moldova avem o expresie – „a apuca înainte ca târfa prăjina”. Asta se referă la persoanele care se fac vinovate de ceva, dar sunt primele care sar cu învinuiri la adresa altora. O altă expresie cu acelaşi sens este „hoţul strigă hoţul”. Este exact cazul acestui concetăţean al meu. Scopul mesajului pe care vi l-a adresat nu este să ajute Moldova, pe care Plahotniuc a jefuit-o nemilos în ultimii 15-20 de ani. Scopul lui este de a se salva pe sine însuşi. Mai ales că din câte ştim, în Statele Unite este în desfăşurare o anchetă penală care îl are ca protagonist.
Cum să lupte cu corupţia politică acela care a cumpărat nu doar politicieni şi deputaţi, ci chiar partide şi majorităţi parlamentare?! Cum să instaureze un stat de drept acela, care a acţionat până acum doar cu mijloace antidemocratice, concentrând în mâinile lui toate instituţiile statului, precum şi 95% din mass media moldovenească?!

Cât despre economia de piaţă, pe care Plahotniuc zice că vrea să o promoveze, tot ce a făcut domnia sa pe acest plan până acum subminează şi compromite grav principiile economiei de piaţă. Marea bogăţie pe care a acumulat-o, comparabilă cu bugetul naţional, provine din activităţi ÎN EXCLUSIVITATE ilegale. Din contrabandă, trafic de persoane, atacuri raider. În rezultatul ultimului atac raider, de pildă, la adresa Băncii Naţionale a ţării Plahotniuc, împreună cu alţi complici, a furat un miliard de dolari.