Anterior, Igor Dodon, ales preşedinte al R. Moldova în urma scrutinelor din 30 octombrie şi 14 noiembrie 2016, declara că nu are nevoie de pază şi protecţie din partea structurilor specializate, până la învestirea în funcţie. Acest fapt s-a produs vineri, 23 decembrie 2016. Din acea zi, Igor Dodon beneficiază de toate facilităţile unui şef de stat, inclusiv de pază de stat.

„Atenţionez asupra faptului că abia din ziua depunerii jurământului începe efectiv exerciţiul mandatului de Preşedinte al Republicii Moldova. Solicit respectarea legislaţia Republicii Moldova şi retragerea ofţerilor SPPS detaşaţi cu misiunea de a mă „proteja”. Menţionez că nu există careva premise sau pericol care ar impune să mă protejaţi în afara mandatului de Preşedinte al Republicii Moldova”, declara, anterior, Igor Dodon, postând o imagine cu o maşină a poliţiei staţionând în faţa casei sale.

Igor Dodon locuieşte, împreună cu familia, într-o casă de milioane din sect. Buiucani al capitalei. ZdG a scris în august 2013 că acesta a împrumutat, la sfârşitul lunii iulie 2013, aproape 1,5 mln. de lei de la Victoriabank.