„PPDA va obţine adoptarea legii privind confiscarea bunurilor funcţionarilor care nu-şi pot justifica veniturile; Prima vilă confiscată va fi a lui Alexandru Jizdan”

„PPDA va obţine adoptarea legii privind confiscarea bunurilor funcţionarilor care nu-şi pot justifica veniturile; Prima vilă confiscată va fi a lui Alexandru Jizdan”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 31.01.2017 16:07
Vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, susţine că în momentul în care actualul regim va cădea, Platforma DA va obţine adoptarea legii privind confiscarea în favoarea statului a proprietăţilor tuturor funcţionarilor publici, procurorilor, judecătorilor care le deţin direct sau prin intermediul rudelor până la gradul al patrulea şi nu pot explica originea banilor din care au fost cumpărate bunurile.

Totodată, Alexandru Slusari afirmă că unul dintre primii asupra cărora se va răsfrânge noua lege este actualul ministru de Interne.

„Nu va fi acceptată nicio scuză despre descoperirea unei comori sau despre moştenire. Această vilă va fi confiscată printre primele întrucât se ştie că actualul ministru de Interne niciodată nu a fost implicat în business”, a declarat membrul Platformei DA.Anterior RISE a scris că Alexandru Jizdan locuieşte într-un imobil de lux cu două niveluri şi mansardă, aflat într-o zonă selectă din Chişinău. Totuşi, potrivit documentelor, vila este înregistrată pe socrii ministrului, care îşi duc traiul într-o casă modestă din satul Geamăna, Anenii Noi. Potrivit declaraţiei de avere, Alexandru Jizdan este unul dintre cei mai săraci membri ai Guvernului Filip. Timp de peste 20 de ani, Jizdan a fost angajatul Ministerului de Interne. Potrivit ultimei declaraţii pe venit, depuse în octombrie 2015, Jizdan a avut în 2014 un venit de peste 270 mii de lei. Familia sa mai deţine un apartament de 74 de metri pătraţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI