„Există multe suspiciuni istorice în relaţia Plahotniuc - Dodon. Toţi au ieşit de sub mantaua lui Voronin. Acolo au făcut ambii business şi s-au dezvoltat. Mai multă lume identifică situaţii în care Dodon nu vrea să-l supere pe Plahotniuc, încearcă să nu-i rostească numele, iar când vorbeşte despre el o face cu jumătate de voce”, a declarat Igor Munteanu în cadrul emisiunii „În Profunzime”, de la Pro TV.

„Domnul Dodon este o persoană ad-hoc care nu are o strategie. Cu siguranţă că nu o să realizeze tot ce a promis la Moscova, iar din neputinţă creează conflicte în societate. Îmi este foarte greu să înţeleg ce fel de referendum ar vrea preşedintele. Obiectivul lui nu este recuperarea fraudei din sistemul bancar, el este încă în campania electorală şi promite foarte multe pe care cu siguranţă nu le va putea suporta. Populaţia îşi doreşte nişte mişcări mai bruşte pentru a se lua deciziile în stat. Recuperarea fraudei nu se întâmplă. Preşedintele ales, repet ales fiindcă nu mă reprezintă pe mine şi nu reprezintă întreg poporul, încearcă să zboare ca pe valuri”, a adăugat directorul IDIS Viitorul.

Şi directorul biroului Europa Liberă, jurnalistul Vasile Botnaru, a apreciat acţiunile lui Igor Dodon drept o mişcare de campanie.

„Impresia mea este că declaraţiile lui Dodon sunt o chestiune de campanie, mai că nu pune mâna pe un robinet şi spune: doriţi să-l deschid mai tare?! Pot să-l deschid. Oamenii deja i-au dat votul de încredere, ce să mai cheme iar poporul la referendum? În fond, problema este că pe preşedinte nu-l interesează subiectele care mă interesează şi pe mine şi care interesează societatea. Mi se pare că oamenii au votat preşedintele cu chiu cu vai, bazându-se pe ceea ce le-a promis, iar acum el trebuie să acţioneze. Cu foarte mulţi votanţi, dânsul este conştient că se aşează pe un singur scaun, se aşează faţă în faţă cu premierul, cu Plahotniuc, mănâncă din aceeaşi farfurie şi stau toţi împreună la aceeaşi masă. El procedează ca un bolşevic, fiindcă în mod normal el trebuie să acţioneze constituţional”, a spus Vasile Botnaru.