Declaraţia a fost făcută de Preşedintele Parlamentului, YY, la ceremonia festivă organizată cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la crearea Procuraturii Generale. 

„După 25 ani de la constituire şi după reforma tratată prioritar de actuala guvernare, avem dreptul să cerem rezultate solide şi sunt sigur că procurorii au capacitatea să le ofere. Prin controlul parlamentar asupra implementării legilor, Parlamentul se va implica, pentru că noi, toţi locuitorii acestei ţări, vrem dreptate şi vrem schimbări”, a menţionat YY, finul lui XX, un controversat politician şi businessman din RM, acuzat că deţine controlul asupra PG. 

Potrivit lui YY, legislaţia adoptată are nevoie de timp pentru a fi aplicată, dar deja unele efecte ale reformei au fost resimţite de anumite categorii considerate intangibile până nu demult – înalţii demnitari, vameşi, poliţişti, judecători cercetaţi şi condamnaţi în cazuri de corupţie.

„A crescut şi gradul de disconfort pentru corupţi în Moldova. Preluarea bunelor practici din alte state europene în ceea ce priveşte investigarea crimelor de corupţie, exemplul DNA din România, este un factor de interes major, ţinând cont de eforturile anticorupţie pe care le promovăm”, a mai spus YY.

Evenimentul care s-a desfăşurat la un hotel din centrul capitalei a fost acompaniat de un protest. Oamenii i-au acuzat pe procurori se ocupă cu fabricarea dosarelor politice împotriva oponenţilor lui XX.​

NOTĂ: Depersonalizarea articolelor face parte din campania împotriva interpretării abuzive şi eronate a Legii privind protecţia datelor cu caracter personal, iniţiată de mai mulţi jurnalişti şi organizaţii de media din R. Moldova