Update

Ion Ceban a demisionat din funcţia de consilier în domeniul politic şi purtător de cuvânt al şefului statului

Ion Ceban a demisionat din funcţia de consilier în domeniul politic şi purtător de cuvânt al şefului statului
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 26.01.2017 12:56
13:49
Update

Ion Ceban explică de ce şi-a dat demisia din funcţia de consilier al lui Igor Dodon // DOC

Autoritatea Naţională pentru Integritate a stabilit incompatibilitate între funcţiile de consilier municipal ţi consilier al preşedintelui. Acesta este motivul care l-a făcut pe Ion Ceban să renunţe la funcţia de consilier în domeniul politic şi purtător de cuvânt al şefului statului.

„Voi rămâne să exercit aceleaşi atribuţii funcţionale în Aparatul Preşedintelui RM, dar şi să conduc fracţiunea PSRM în CMC. Doar nu este important cum se numeşte funcţia, dar ceea ce facem. Conceptual nu se va schimba nimic”, a declarat Ion Ceban.

 

Fostul deputat Ion Ceban a demisionat din funcţia de consilier în domeniul politic şi purtător de cuvânt al şefului statului, potrivit unui decret prezidenţial care va fi publicat mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează Moldpres.

Solicitat de agenţie, consilierul prezidenţial în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, Maxim Lebedinschi, a specificat că „Ion Ceban ar fi depus o cerere din motive personale”.

Demisia a fost acceptată ieri, 25 ianuarie.

Ion Ceban a ocupat în perioada 2011 - iulie 2015 funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Ulterior, începând cu iulie 2015 a fost consilier în Consiliul municipal Chişinău, fiind preşedintele fracţiunii socialiştilor.

La 26 decembrie 2016, a fost numit consilier în domeniul politic şi purtător de cuvânt al Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI