„Este cunoscut faptul că Vladimir Plahotniuc este bun prieten cu Liviu Dragnea. Plahotniuc însuşi a afirmat într-un interviu recent că PDM şi PSD sunt înfrăţite. Cei doi lideri au şi multe în comun. Ambii au vrut să ajungă premieri, dar preşedintele Timofti, respectiv Iohannis, au refuzat să-i desemneze. Totuşi cei doi n-au renunţat la aceste planuri de mărire. Domnul Dragnea a cerut Avocatului Poporului să atace legea prin care o persoană cu o condamnare penală definitivă nu poate ocupa o funcţie în guvern, iar liderul PDM pare că se pregăteşte pentru funcţia de premier, după ce a preluat conducerea partidului”, a declarat deputatul român.

„Acest parteneriat este relevant pentru că atât PSD, cât şi PDM se opun luptei anticorupţie şi unei justiţii independente. Mai mult, ei se tem de popor şi de proteste şi încearcă să le discrediteze prin televiziunile pe care le controlează. Nu întâmplător relatările despre protestele masive de la Bucureşti în presa din Republica Moldova au fost foarte puţine. Plahotniuc se teme ca mişcarea protestatară din România să nu inspire una similară şi în Moldova. Tema anti-corupţiei sub deviza „DNA, treceţi Prutul” este şi mai sensibilă la Chişinău decât la Bucureşti”, a adăugat politicianul.

Totodată, Matei Dobrovie a spus că clasă politică de la Chişinău nu mai poate să ofere cetăţenilor ceea ce-şi doresc şi trebuie schimbată, adăugând că Republica Moldova are nevoie de un proiect onest privind deoligarhizarea statului.

„Aş spune mai degrabă că lipseşte un proiect de ţară, cu obiective clare – o radiografie a stării de fapt, unde sunteţi şi unde vreţi să ajungeţi. Ce ar putea să-i unească pe toţi cetăţenii este dorinţa de a avea un stat cu instituţii funcţionale, nu un stat oligarhic, capturat. Până la urmă, indiferent de diviziunile etnice, lingvistice, geopolitice, toţi cetăţenii vor să trăiască mai bine. Dacă statul nu le oferă perspective, el a eşuat. Cred că actuala clasă politică a eşuat să le ofere cetăţenilor ce-şi doresc şi trebuie schimbată. Un proiect onest pentru Republica Moldova ar trebui să fie deoligarhizarea şi ieşirea din sărăcie. Asta nu se poate face decât prin realizarea reformelor absolut necesare privind independenţa justiţiei, lupta anti-corupţie, însănătoşirea sectorului bancar şi investigarea fraudelor. Pe scurt, europenizare”, a explicat Matei Dobrovie.

„Legalizarea furtului nu poate fi acceptată nici la Chişinău, nici la Bucureşti. România trebuie să condiţioneze banii acordaţi Republicii Moldova de reforme reale şi să vegheze pe cât posibil la cheltuirea corectă a acestora. Mai mult, România trebuie să investească mai mult în întărirea societăţii civile şi a presei din Republica Moldova, nu să canalizeze mereu fondurile către buzunarele unor politicieni doar pentru că aceştia se declară pro-europeni”, a mai spus deputatul român.