Slusari, despre aşa-zisa iniţiere a contestării numirii lui Harunjen: „Dodon aşteaptă răspuns de la Tănase şi Poalelungi tot pe Facebook?”

Slusari, despre aşa-zisa iniţiere a contestării numirii lui Harunjen: „Dodon aşteaptă răspuns de la Tănase şi Poalelungi tot pe Facebook?”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 24.01.2017 09:28
Vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, declară că nu poate înţelege de ce Dodon a iniţiat o oarecare procedură de contestare a numirii lui Eduard Harunjen pe Facebook. Or, termenul „a iniţia” este foarte comod pentru Dodon şi îi permite o perioadă îndelungată să tot dezbată acest subiect, remarcă Alexandru Slusari.

„S-a scurs o lună de la învestirea lui Dodon. În loc să se ocupe chiar a doua zi de această chestiune, el abia acum iniţiază procedura de contestare a rezultatelor concursului de alegere a lui Harunjen. Ce cuvânt comod şi incert – iniţiază. Ce ar însemna? A început dezbaterile în baza acestui subiect cu consilierii său şi aşteptă propunerile acestora în decurs de trei luni? Vrea timp de jumătate de an să afle părerea tuturor procurorilor din ţară? Va trimite solicitări la Curtea Constituţională, Comisia de la Veneţia, Interpol, tribunalul de la Haga?”, se întreabă vicepreşedintele PPDA.

Relevant este şi că Igor Dodon a fost invitat să participe şi la şedinţele de judecată în acest caz, dar a refuzat.

„Preşedintele a fost invitat să participe la procesul de judecată în acest caz. El n-a vrut. Nu pot înţelege, de ce preşedintele Dodon a iniţiat pe Facebook o oarecare procedură, dar nu s-a adresat cetăţenilor printr-un discurs televizat, în care şi-ar argumenta poziţia, anume aşa cum a scris pe reţelele de socializare. Sau Dodon aşteaptă ca tot prin reţele sociale să-i spună Alexandru Tănase şi Poalelungi că nu are dreptate, şi că iniţierea s-a terminat?”, a comentat membrul al Platformei DA.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI