„Sunt multe lucruri dintre cele promise de Dodon în campanie, pe care nu le poate îndeplini din lipsă de competenţe. Însă ce-l împiedică să se adreseze comunităţii internaţionale (SUA, UE, României, Rusiei), dar şi instituţiilor specializate (DNA, FBI, FSB) pentru ANCHETAREA INTERNAŢIONALĂ A JAFULUI SECOLULUI?”, a scris omul de afaceri, pe pagina sa de Facebook.

Viorel Ţopa mai spune că, începând cu anul 2009, cei care se aflau la cârma ţării îi decorau la greu pe oamenii lui Plahotniuc, astfel încât „întreaga grupare criminală străluceşte cu pieptul plin de insigne”.

„Dodon ştie bine că din 2009 încoace, atât Ghimpu, Lupu, cât şi Timofti, s-au tot ţinut de decorat oamenii lui Plohotniuk: procurori, judecători, bancheri, poliţişti, şefi de întreprinderi de stat şi alte slugi devotate ale pahanului -- acum întreagă grupare criminală străluceşte la soare cu pieptul plin de insigne. În loc să-l lipsească pe Plohotniuk & Co. de ordine şi medalii, Dodon teatral de făţarnic decorează câteva mame cu mulţi copii, de parcă ele ar avea nevoie de megdalii, şi nu de surse de existenţă?”, a opinat Viorel Ţopa.

Referindu-se la rechemarea ambasadorului RM din România, Viorel Ţopa constată că nu există în ţară vreun oficial care a fost numit fără consimţământul sau ordinul personal al oligarhului, pentru că ambasadorii îndeplinesc sarcini exclusive peste hotare, şi anume de lustruire a imaginii lui Plahontiuc.

„Cât despre rechemarea ambasadorului din România, şi dacă s-a ajuns la asta, atunci de ce numai pe cel din România? Nu există niciunul care să nu fi fost numit cu consimţământul sau la ordinul personal al lui Plohotniuk. Şi Dodon ştie asta, cum ştie şi ce sarcini exclusive îndeplinesc aceştia - ÎNĂLBIREA IMAGINII PAHANULUI şi ATACURILE DIPLOMATICE ASUPRA OPONENŢILOR LUI”, mărturiseşte Ţopa.

Prin acţiunile pe care le întreprinde, spune Viorel Ţopa, Dodon demonstrează nedorinţa de a lupta cu problemele adevărate.

„Prin lupta eroică cu Acordurile, hărţile medievale şi istoria (în modul sucit în care o interpretează el) se developează un singur lucru - NEDORINŢA de a lupta cu PROBLEMELE ADEVĂRATE : statul capturat de Plohotniuk şi miliardul furat. Sunt punctele principale, pentru care unii l-au votat pe Dodon, şi nicidecum nu pentru transnistrizarea Moldovei şi provocarea războiului civil. Iar dacă Dodon consideră că Kremlinul poate ajuta în lupta cu Plohotniuk (că e cetăţean şi rus) şi în întoarcerea miliardului (că majoritatea sumelor Shor le-a transferat în băncile ruseşti), atunci de ce nu i se adresează lui Putin anume cu aceste două probleme CONCRETE?”, afirmă Viorel Ţopa.

Electoratul lui Dodon este tot mai aproape să-şi schimbe exaltarea în dezamăgire, susţinerea în revoltă şi dragostea în ură, mai declară omul de afaceri, pentru că promisiunile preşedintelui RM făcute înainte de alegeri diferă substanţial de ceea ce face acesta la moment.

„Diferenţa dintre promisiunile electorale şi faptele postelectorale ale lui Dodon e URIAŞĂ. El şi-a schimbat priorităţile chiar a doua zi după inaugurare. Termenul de verificare a sincerităţii lui s-a cam terminat şi ELECTORATUL LUI e tot mai aproape să-şi schimbe exaltarea în dezamăgire, susţinerea în revoltă, şi dragostea în ură. Vorba lui Lincoln, poţi păcăli câţiva oameni tot timpul şi toţi oamenii o perioadă, dar NU POŢI PĂCĂLI TOŢI OAMENII TOT TIMPUL”, conchide Viorel Ţopa.