În urma declaraţiilor lui Dodon la Moscova, PACT solicită retragerea cetăţeniei române deputaţilor PSRM

În urma declaraţiilor lui Dodon la Moscova, PACT solicită retragerea cetăţeniei române deputaţilor PSRM
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 20.01.2017 08:42
Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor condamnă declaraţiile preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, potrivit cărora „dacă Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”. Declaraţia a fost făcută în cadrul vizitei lui Dodon la Moscova, unde a primit de la preşedintele rus Vladimir Putin o hartă a Moldovei mari şi a afirmat că jumătate din teritoriul României este de fapt moldovenesc.

„Aceste declaraţii, lipsite de orice bază istorică, pun în discuţie integritatea statului naţional român şi trebuie sancţionate drastic. Remarcăm cu îngrijorare că de când a devenit preşedintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon a avut drept preocupare principală demonizarea continuă a statului român, aceasta fiind doar ultima dovadă în acest sens, dintr-un şir mai lung ce include şi retragerea cetăţeniei fostului preşedinte Traian Băsescu”, se spune în comunicatul de presă emis de PACT.

În aceste condiţii, PACT solicită retragerea cetăţeniei române a parlamentarilor care sunt membri PSRM:

— Alexandru Lebedinschi;
— Radu Mudreac;
— Corneliu Furculiţă;
— Alla Dolinţă;
— Anatolie Labuneţ;
— Ghenadie Mitriuc.

„În cazul în care aceştia doresc să-şi păstreze cetăţenia, le solicităm ferm acestora să se delimiteze de declaraţiile iresponsabile ale preşedintelui moldovean”, se precizează în declaraţia PACT.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI