Presa rusă: Preşedintele decorativ al Republicii Moldova mimează „integrarea euroasiatică”

Presa rusă: Preşedintele decorativ al Republicii Moldova mimează „integrarea euroasiatică”
Sursa: jurnal.md Foto: kremlin.ru 19.01.2017 12:44
Preşedintele decorativ al Republicii Moldova mimează „integrarea euroasiatică”, titrează agenţia rusă de ştiri Regnum. Asta după ce, în cadrul vizitei sale la Moscova, Igor Dodon i-a solicitat liderului de la Kremlin să ofere Republicii Moldova statutul de observator al Uniunii economice euroasiatice.

„Lipsit de pârghii reale de putere, din numele Moldovei, Dodon i-a cerut lui Putin statutul de observator al UEE”, comentează Regnum.ru.

De asemenea, el a anunţat că a iniţiat semnarea unui memorandum de cooperare dintre Moldova şi Uniunea economică euroasiatică.

„Am convenit că, în săptămânile următoare, vom începe consultări în lunile următoare. Memorandumul nu intră în conflict cu acordurile care au fost semnate de Moldova în această etapă, împreună cu alţi parteneri, dar acesta este primul pas de apropiere”, a spus Dodon la Moscova.

În cadrul aceleeaşi vizite, şeful statului a declarat că intenţionează să anuleze Acordul de Asociere RM-UE, dacă PSRM va obţine majoritate la următoarele alegeri parlamentare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI