Reacţia Comisiei Europene la declaraţiile lui Dodon făcute la Moscova: „Îl aşteptăm la Bruxelles în viitorul apropiat”

Reacţia Comisiei Europene la declaraţiile lui Dodon făcute la Moscova: „Îl aşteptăm la Bruxelles în viitorul apropiat”
Sursa: jurnal.md Foto: sigmalive.com 18.01.2017 14:47
Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană, care reprezintă un cadru legal puternic de reglementare a legăturilor politice şi comerciale, a oferit rezultate pozitive pentru ambele părţi. Este reacţia Comisiei Europene la declaraţiile făcute de preşedintele Igor Dodon la Moscova. Acesta i-a promis liderului de la Kremlin să anuleze acest acord, dacă socialiştii vor obţine majoritate în Parlament la alegerile legislative din 2018.

După aceste declaraţii, oficialii europeni i-au transmis lui Dodon că îl aşteaptă la Bruxelles în viitorul apropiat.

„Acordul de Asociere, inclusiv partea lui comercială, este baza principală a relaţiilor UE cu R. Moldova şi oferă un cadru legal puternic legăturilor noastre politice şi comerciale. Cum se ştie, el a intrat în vigoare şi este implementat cu rezultate pozitive pentru ambele părţi, iar profunzimea relaţiilor UE cu Moldova este demonstrată de asemenea de alte înţelegeri-cadru importante, de pildă cele referitoare la mobilitatea cetăţenilor”, a declarat, pentru Europa Liberă, Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a şefei politicii externe a UE, Federica Mogherini.

„Contactele noastre cu autorităţile moldovene sunt dedicate continuării implementării cu succes a acestui Acord, spre binele cetăţenilor moldoveni. Aceasta este tot ce pot spune în acest stadiu. Desigur, aşteptăm cu nerăbdare vizita preşedintelui Dodon la Bruxelles în viitorul apropiat”, a adăugat Maja Kocijancic.

Precizăm că ieri, în cadrul vizitei sale la Moscova, preşedintele Igor Dodon s-a lansat în promisiuni în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin privind o eventuală anulare a Acordului de Asociere RM-UE.

„Am menţionat şi anterior că sunt împotriva semnării acestui Acord. Consider că acesta nu a oferit niciun efect pozitiv Republicii Moldova. Dacă la următoarele alegeri PSRM va obţine majoritatea în Parlament, voi anula acest Acord”, a spus Dodon.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI