„Este o lovitură dată presei libere. Este inadmisibil într-un stat democratic şi va avea repercusiuni asupra mersului RM pe drumul european. Nu se poate să închizi televiziuni, deci nu se poate. Prin nicio modalitate. Chiar dacă e ceva cu proprietarul sau prin alte diversiuni şi manipulări. Deci trebuie să continuaţi să emiteţi, iar vocile critice, mai ales într-o democraţie, trebuie încurajate. Nu există un Guvern democratic care să nu fie criticat. Dacă închide vocile critice ale presei, atunci nu este democratic, este dictatură. Oamenii trebuie să audă şi alte păreri decât cele ale Guvernului”, a comentat deputatul european.

Monica Macovei a mai menţionat că închiderea Jurnal TV ar fi o mare pierdere pentru cetăţeni.

„Este o jale şi o mare pierdere atât pentru voi, jurnaliştii de la Jurnal TV, cât şi pentru populaţie, care nu aude un alt punct de vedere. O să ajungă toată RM să vorbească la toate televiziunile şi radiourile şi în presa scrisă cu glasul lui Plahotniuc. Este inadmisibil. Eu vă doresc succes. V-aţi ţinut tare până acum”, a adăugat Monica Macovei.

Precizăm că şi europarlamentarul român Cristian Preda a declarat ieri că ceea ce se întâmplă cu Jurnal TV este o răfuială politică şi a cerut autorităţilor de la Chişinău să protejeze libertatea presei.