PLDM condamnă încercările de a reduce la tăcere postul de televiziune Jurnal TV; „Se urmăreşte instaurarea unui control total asupra pieţei de media”

PLDM condamnă încercările de a reduce la tăcere postul de televiziune Jurnal TV; „Se urmăreşte instaurarea unui control total asupra pieţei de media”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.01.2017 16:31
Încercările de a reduce la tăcere postul de televiziune Jurnal TV, care s-a manifestat prin poziţie civică activă şi antagonistă faţă de acţiunile guvernării, demonstrează că în statul nostru se doreşte instaurarea unui regim totalitar, poliţienesc. Astfel, fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova condamnă acţiunile de limitare a libertăţii de exprimare şi a dreptului cetăţenilor la informare.

„PLDM consideră că asemenea derapaje antidemocratice urmăresc anihilarea oponenţilor politici ai actualei guvernări şi instaurarea unui control total asupra pieţei de media, în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare. Prin reprimarea pluralismului de opinii şi strangularea oricăror manifestări de atitudine critică a presei, se doreşte lipsirea cetăţenilor de surse alternative de informare, or propaganda şi manipularea sunt instrumentele cu care operează actuala guvernare”, se arată într-un comunicat al partidului.

În aceste condiţii, reprezentanţii formaţiunii fac apel la misiunile diplomatice acreditate la Chişinău şi partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova „să intervină pentru a stopa derapajele grave de la valorile fundamentale într-o democraţie - libertatea de exprimare şi dreptul cetăţenilor la informare”.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP