Oamenii au declarat că nu pleacă acasă până nu sunt auziţi de cei de la guvernare. Aşa a apărut Oraşul Demnităţii, în care cetăţenii au instalat sute de corturi şi în care ulterior au protestat în regim non-stop faţă de regimul oligarhic.

În cadrul protestului, manifestanţii au votat o proclamaţie cu mai multe revendicări adresate puterii, printre care demisia şefilor mai multor instituţii ale statului, a preşedintelui ţării, a executivului şi legislativului, deconspirarea proprietarilor mass-media, alegerea preşedintelui ţării de către popor, pedepsirea vinovaţilor pentru frauda din sistemul bancar, toate culminând cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate în condiţii echitabile pentru toţi concurenţii electorali.
 
Atunci un grup de contact al Platformei a mers la Guvern, pentru a-i prezenta premierului revendicările protestatarilor şi a cere o reacţie imediată. Şeful Guvernului de atunci, Valeriu Streleţ, a declarat că a fost cu ochii pe manifestanţi şi că a dispus formarea unui grup de lucru pentru a analiza cerinţele societăţii. Ulterior, a anunţat protestatarii că şeful statului şi preşedintele Parlamentului refuză să vină la discuţii, i-a invitat însă pe membrii structurii la Ministerul Agriculturii. 
 
Din nou, solidari cu protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost şi moldovenii stabiliţi peste hotare. În Spania, Marea Britanie, Franţa, Irlanda, Grecia, România şi Statele Unite zeci de moldoveni au ieşit în stradă pentru a cere demisia guvernării corupte şi restituirea miliardelor furate. 
 
Pe parcursul întregii zile cât a durat protestul, Jurnal TV a fost bruiat şi exclus din grila de programe în mai multe localităţi din ţară. Oamenii au acuzat compania de stat Moldtelecom că ar face jocurile oligarhilor, care vor să boicoteze mitingul organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr".
 
Ecoul protestului antiguvernamental de la Chişinău a ajuns şi în presa internaţională. Un număr impunător de instituţii media din străinătate a relatat despre mitingul de amploare, în cadrul căruia protestatarii au cerut ţara înapoi, demisia preşedintelui ţării şi alegeri anticipate.

Precizăm că Partidul Platforma Demnitate si Adevăr va organiza astăzi un eveniment public cu genericul „Un an de la Marea Adunare Naţionala: realizări şi provocări". Evenimentul începe la 12:00, în PMAN.

Vă prezentăm o fotogalerie de la Marea Adunare Naţională din 6 septembrie 2015.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.