Prezent la şedinţa Comisiei Electorale Centrale, în cadrul căreia a fost înregistrat grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor pentru a candida la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Brega a cerut Comisiei să indice că primăriile din toată republica sunt obligate să activeze şi noaptea şi sâmbătă, aşa cum s-a întâmplat în cazul candidatului PD, Marian Lupu.

„Vreau ca în dispoziţia Comisiei să indicaţi că primăriile din toată republica sunt obligate să activeze şi noaptea şi sâmbătă, aşa cum s-a întâmplat în cazul candidatului PD, Marian Lupu. El a prezentat deja listele cu semnături şi cu ştampile. Vineri la amiază a primit listele de subscripţie, iar sâmbătă la amiază deja le-a adus cu semnături. Deci, primăriile au funcţionat vineri noaptea şi sâmbătă dimineaţa. Mă consider discriminat”, a declarat Brega în cadrul şedinţei Comisiei Electoral Centrale.

Activistul susţine că în aceste condiţii alegerile sunt deja fraudate, folosindu-se resursele administrative.

„Cred că alegerile acestea sunt compromise, viciate. Am impresia că alegerile se fraudează, folosindu-se resursele administrative. Vedem că Marian Lupu, candidatul PD, a adunat în 3-4 ore 29.000 de semnături din 29 de localităţi. Au lucrat cu o viteză de printer. Nu am niciun fel de aşteptări de la CEC. Sunt dezamăgit. Probabil o să mă apuc să colectez semnături ca să văd comportamentul oamenilor, ca să comunic cu oamenii. Totuşi, mă gândesc la boicotarea acestor alegeri ca fiind compromise”, a mai spus Oleg Brega.

„Dacă e adevărat că primarii au mobilizat oamenii ca să semneze pentru Marian Lupu şi au folosit ştampila primăriei în interes de partid, acest candidat trebuie scos din cursa electorală sau CEC-ul se va compromite”, a mai spus Brega.

Şi candidatul la prezidenţiale al Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, afirmă că are suspiciuni faţă de modul în care s-au colectat semnăturile pentru candidatul din partea Partidului Democrat, Marian Lupu. Liderul PAS a anunţat că va depune o sesizare la Procuratura Generală, cerând anchetarea modul în care au fost colectate cele 29.000 de semnături într-o singură zi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.