Candidaţii pentru funcţia de preşedinte al RM din partea PPDA şi PAS afirmă că nu-i vor permite oligarhului Vladimir Plahotniuc să devină premier.

„Voinţa populară este mai presus de orice decizie a Curţii Constituţionale. Toţi ştim că CC este aservită. Preşedintele poate face şi un referendum cu privire la alegerea unui prim-ministru. Năstase nu va numi niciodată un prim-ministru ca Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii Interpol de la TV7, referindu-se la decizia Curţii care l-a obligat pe preşedintele Nicolae Timofti să desemneze un premier agreat de majoritatea parlamentarilor.

„Preşedintele trebuie să facă un angajament că nu va numi în fruntea instituţiilor oameni cu probleme de integritate. Să ajute la consolidarea acestor instituţii. Dacă CC are o problemă, să şi-o rezolve, iar deputaţilor dacă nu le place, să iniţieze procedura de impeachment a preşedintelui. Vreau să văd reacţia poporului”, a adăugat Maia Sandu.

Precizăm că liderii forţelor antioligarhice au anunţat că decizia cu privire la candidatul comun al forţelor antioligarhice va fi luată după ce vor fi aflate rezultatele celor două sondaje făcute de IRI şi Konrad Adenauer, unul dintre care va fi făcut public la începutul săptămânii viitoare.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.