Este vorba de Partidul Liberal Reformator, Partidul Popular din Republica Moldova, Partidul Naţional Liberal, Partidul Verde Ecologist şi  Partidul „Democraţia Acasă”.

Reprezentanţii acestorpartide au decis, prin vot secret, sprijinirea Vitaliei Pavlicenco în procesul de colectare a semnăturilor pentru înaintarea în calitate de „candidat independent proeuropean, unionist”, la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

„Conştiente de situaţia tot mai gravă, în care s-a prăbuşit Republica Moldova, de falimentul democraţiei, de justiţia ne-independentă, de populismul promovat de guvernările pretins proeuropene şi de corupţia endemică, noi, partidele de esenţă naţională şi de orientare europeană, ne-am angajat într-un dialog, pentru un proiect durabil, contând pe un parteneriat politic şi electoral, precum şi pe o fuziune într-o singură formaţiune”, se spune într-o declaraţie de presă.

Pentru înscrierea în cursa electorală, în sprijinul persoanei care candidează trebuie acumulate cel puţin 15 mii de semnături până pe 29 septembrie