„Diseară verificaţi pagina web a Congresului SUA. Plahotniuc, Candu, Chetraru, Morari, Damir şi restul sunt incluşi în lista sancţiunilor internaţionale cu blocarea fondurilor şi îngheţarea activelor”, a menţionat Sagaidac pe contul său de Facebook.

„Lista bănuiţilor de către autorităţile federale ale SUA: Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu, Mihai Poalelungi, Eduard Harunjen, Viorel Chetraru, Viorel Morari, Vladimir Cebotari, Alexandru Jizdan, Serghei Iaralov, Ion Pleşca, Dorin Damir. Aceşti indivizi să încerce acum să plece în SUA, cu toate că şi în alte state ar risca reţinerea lor”, a adăugat Sagaidac.

Precizăm că la solicitarea liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, în Congresul SUA a fost introdusă o rezoluţie cu privire la Republica Moldova. Congresmanul Randy Weber a prezentat o rezoluţie în Camera Reprezentanţilor, în care spune că scandalul bancar a fost posibil cu implicarea oligarhilor şi a oficialilor de la Chişinău.

„Ieri, 27 septembrie, când în Congresul SUA se discuta despre miliardul furat şi aplicarea sancţiunilor internaţionale lui Plahotniuc&Co, Plahotniuc a publicat interviul său prin care îl ataca pe Mihail Gofman şi chit că ar fi omul lui Platon şi toate notele prezentate conducerii ţării privind situaţia de la BEM ar fi fost desenate. Acum înţelegeţi de ce a fost publicat ieri acel interviu al lui Plahotniuc? Cu câteva zile în urmă am fost contactat de Consilierul Principal de Stat al Prim-ministrului Filip şi de un şef de direcţie din cadrul MAI, ceea ce denotă iar că Plahotniuc ştia că ceva se întâmplă, dar nu înţelegea ce anume”, a adăugat Sergiu Sagaidac.

Anterior, expertul american Ariel Cohen, cercetător ştiinţific superior la Consiliul Atlantic din SUA, a îndemnat guvernul american să-şi extindă investigaţiile în rândul politicienilor şi al oligarhilor din RM implicaţi în „jaful secolului”, iar ulterior, Congresul SUA să le aplice sancţiuni prin interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor.