„Suntem deja în campanie preelectorală şi guvernanţii, cei care sunt porniţi să acapareze întreaga ţară, întreprind tot felul de acţiuni pentru a ne discredita, pentru a turna zoi pe la toate televiziunile holdingului lui Plahotniuc. Este evident de ce se întâmplă acest lucru. Andrei Năstase este unicul candidat care a băgat frica în oasele guvernanţilor. Acesta este motivul principal – vor cu tot dinadinsul să-l discrediteze, inclusiv şi Platforma DA şi oamenii care sunt în această Platformă, cetăţenii acestei ţări, dar nu vor reuşi. Au fost şi alte încercări de a dezinforma, de a manipula opinia publică. Iată că s-a ajuns şi la cel mai mârşav lucru – când sunt rupţi foştii colegi, camarazi, acei cu care am mâncat o bucată de pâine când am adunat semnături pentru referendumul republican. Unii dintre ei ne surprind neplăcut prin acţiunile lor”, a declarat membrul Platformei DA Chiril Moţpan.

În această ordine de idei, vicepreşedintele Platformei DA a respins declaraţii veteranului de război Vasile Iacubo, lansate acum câteva zile în cadrul unei conferinţe de presă.

„Când ascultam discursul lui Vasile Iacubov, mă întrebat care a fost rolul său. Ştiam din totdeauna că printre noi sunt oameni care ne urmăresc fiecare mişcare, dar am avut întotdeauna certitudinea că nu există niciun motiv de a ne fi ruşine pentru acţiunile pe care le-am întreprins, pentru că noi întotdeauna ne-am ghidat de legi şi de ceea ce am anunţat în PMAN – că suntem decişi să mergem până la capăt pentru a face schimbare pe cale paşnică. Acesta este crezul meu, acest este crezul lui Andrei Năstase şi celor reprezintă nucleu acestei mişcări. Noi rămânem fermi pe poziţii pentru face această schimbare”, a adăugat Chiril Moţpan.

„Vasile Iacubov, fostul nostru prieten, nu va mai fi ceea ce a fost, are de dus o povară foarte grea – povara trădării. Plahotniuc continuă mârşevenia pe care a făcut-o dintotdeauna: cumpără, şantajează, corupe, oferă servicii, contra unor trădări. Nimic nu poate să ştirbească din autoritatea Platformei Demnitate şi Adevăr, din autoritatea lui Andrei Năstase, care şi-a demonstrat caracterul, curajul şi devotamentul. Platforma Demnitate şi Adevăr rămâne arma cetăţenilor, iar Andrei Năstase va fi vârful de lance, care va continua lupta împotriva actualilor guvernanţi”, a mai spus colonelul în rezervă.

Şi generalul-maior de poliţie Anton Gămurari, dar şi preşedintele Uniunii Veteranilor de război, Mihai Tomacinschi, resping acuzaţiile lansate de Vasile Iacubov.

„Nu sunt de acord cu Vasile Iacubov. El practic a vândut demnitate de ofiţer, de veteran de război. Chiar îmi vine greu să spun cât greutate ai să duci. Îmi pun întrebarea de ce ai procedat în felul următor. Eu am două răspunsuri: ori, ceea ce pun la îndoială, undeva ai greşit, ori undeva ţi-au găsit un clenci, sau te-au cumpărat”, a menţionat Mihai Tomacinschi.

„Nu credeam că el putea să meargă la aşa aberaţii împotriva Platformei sau în privinţa lui Andrei Năstase, sau în privinţa noastră. Nu îmi vine să cred că a fost din dorinţa lui de a dezvălui, de  aceea rămâne varianta că i-au promis ceva”, a afirmat Anton Gămurari.

În aceste condiţii, reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr au lansat o declaraţie: Am luat act cu stupefacţie de declaraţiile unui om pe care-l credeam un camarad şi om de onoare. Invenţiile lui Vasile Iacubov, pur şi simplu ne-au lăsat perplecşi, mai ales ştiind faptul că  atât el, cât şi cei din gruparea sa au fost determinaţi întotdeauna spre proteste care depăşesc cu mult limitele admisibilului. De fiecare dată, însă, am fost împotriva derapajelor excesive, făcând apeluri la calm.

 Vasile Iacubov, tu nu doar onoarea de ofiţer ţi-ai pătat, tu ai făcut un lucru demn de Curtea Marţială - ţi-ai trădat camarazii de arme şi de proteste, ai denunţat şi ai spus minciuni sfruntate despre nişte oameni care au ieşit în stradă să-şi strige durerile.
Vasile Iacubov, tu de fapt cui ne-ai vândut?

Conştientizezi sau nu, dar tu ţi-ai vândut onoarea celor care au sărăcit ţara, celor care au furat miliardele de la popor, celor care au uzurpat puterea în stat, celor care s-au instalat la putere noaptea, sub protecţia poliţiei aservite şi a structurilor paramilitare ale lui Plahotniuc şi bandiţilor lui Ţuţu.

Înţelegem şi de ce anume acum ai primit girul trădării. Se apropie campania electorală prezidenţială care va pune începutul sfârşitului regimului odios, iar coordonatorul  simte că-i fuge pământul de sub picioare!

Unicul lucru de care te poţi bucura este că acum ai bilet de trecere la oligarhia criminală, la televiziunile, cluburile de noapte şi locaşurile lui Plahotniuc. Viitorul te va blestema, Vasile Iacubov. Numele tău va răsuna în urechile oamenilor ca cel al lui Pavlic Morozov, care şi-a vândut părintele şi l-a trimis la moarte.

Este aproape inexplicabil de ce ai procedat în acest ultim hal, de ce ai căzut atât de jos, de ce ai devenit atât de josnic?!

Probabil, văzând că intenţiile antidemocratice şi îndreptate spre încălcarea legii nu pot fi tolerate de către Platforma Demnitate şi Adevăr, în special de către Andrei Năstase, liderul mişcării protestatare, ai ales calea dezinformărilor, calomniilor şi a bârfei.

Noi, oamenii care am stat întotdeauna la straja ţării, nu am putea admite niciodată astfel de acţiuni violente, fapt care a şi fost confirmat de cei aproape doi ani de proteste în care am stat în primele rânduri şi am îndemnat întotdeauna la calm.

Constatăm că trădarea este un viciu întâlnit  mai rar printre camarazii noştri, puţini sunt cei care sunt gata să renunţe la valorile sacre în schimbul câtorva arginţi, al unor promisiuni din partea oligarhiei criminale care controlează Republica Moldova, sau al unui şantaj pentru fapte incompatibile cu legea. Tu, Vasile Iacubov, eşti unul dintre ei!

 Invenţiile proferate de tine, Vasile Iacubov, demonstrează încă o dată că individul Plahotniuc-Ulinici este gata sa recurgă la cele mai mârşave tertipuri pentru a arunca murdării asupra oamenilor care reprezintă un adevărat pericol pentru el. Afirmăm cu toată tăria că niciun fel de dosar penal, nicio tentativă de şantaj şi discreditare la posturile sale propagandistice nu vor reuşi să clintească din determinarea noastră, a celor care am apărat independenţa şi suveranitatea, de a scoate ţara din captivitatea banditească.

 Se ştie foarte bine că Plahotniuc a încercat să transforme protestul din 24 aprilie 2016 într-o baie de sânge, aşa cum a făcut de altfel şi la 7 aprilie 2009, dar acest lucru nu i-a putut reuşi, deoarece oamenii demnităţii s-au ridicat mult deasupra mârşăviilor sale.

Acum, după jumătate de an, folosindu-se de trădători, el îşi developează adevăratele  intenţii. Aşa cum i-am curmat atunci planurile, aşa vom sta şi în continuare la straja ţării şi vom apăra democraţia şi legea.