„Acelaşi Renato Usatîi, dacă s-a declarat antioligarhic, să semneze un pact împreună cu Maia Sandu şi cu Andrei Năstase prin care ar colabora pe capitole antioligarhie şi anticorupţie. Mie mi s-a părut că Năstase cumva simte acest lucru şi el înţelege că el este mai proeuropean. Doamna Maia, pe de o parte parcă îşi dă seama de acest lucru, pe de altă parte vrea să rămână în mănuşi foarte albe”, a declarat reprezentanta ONG-ului anticorupţie.

Totodată, Carasciuc a accentuat faptul că se încearcă divizarea electoratului proeuropean prin propunerea unui număr atât de mare de candidaţi la fotoliu de preşedinte, unii dintre aceştia neavând nicio şansă.

„Când este vorba de capturarea instituţiilor statului, o persoană sau un grup poate pune vreo 20 de persoane să candideze la funcţia de preşedinte, chiar dacă persoanele acelea ştiu că nu au nicio şansă şi ei înţeleg că pur şi simplu divizează electoratul proeuropean şi, în rezultat, această putere care capturează acest stat , pe de o parte se declară europeană, pe de alta, ea face tot ca aceste blocuri proeuropene să nu se formeze”, a mai spus şefa Transparency International.

Reprezentanta ONG-ului a comentat şi reţinerea recentă a 15 judecători şi a trei executori judecătoreşti, mărturisind că această acţiune poartă mai mult pecetea unei răfuieli.

„Vor aresta pe cine vor dori şi vor numi asta combatere a corupţiei, dar scopul principal al lor va fi pedepsirea celor nesupuşi, înlăturarea martorilor, a complicilor, curăţirea imaginii proprii, în rezultat o superputere şi o dictatură în ţară”, a opiniat Carasciuc.