Grupurile de iniţiativă, care au prezentat câte 25 de mii de semnături, au spus că procesul de colectare a fost unul dificil. Potrivit reprezentanţilor formaţiunii „Partidul Nostru”, semnăturile au fost colectate din 32 de unităţi teritorial-administrative, inclusiv municipiile Chişinău şi Bălţi.
 
Maia Sandu, candidatul desemnat de Partidul Acţiune şi Solidaritate, a spus că a întâmpinat anumite dificultăţi în timpul strângerii semnăturilor.

Reprezentanţii Primăriei Orhei nu au fost de găsit la telefon pentru o reacţie, iar cei ai PD au declarat anterior că rapiditatea cu care au adunat semnăturile s-ar datora capacităţilor organizatorice ale echipei de colectori. Până în prezent, CEC a înregistrat patru candidaţi pentru funcţia de şef al statului. Este vorba despre Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Iurie Leancă şi Andrei Năstase.

După verificarea semnăturilor, Dmitri Ciubaşenco ar putea fi al şaselea în buletinul de vot, iar Maia Sandu - a şaptea, după candidata desemnată de Mişcarea „Ravnopravie”, Inna Popenco. În total, CEC-ul a înregistrat 24 de grupuri de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor la scrutinul prezidenţial. Listele cu semnături pot fi depuse până pe 29 septembrie. Alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 30 octombrie.