Ghimpu a făcut o comparaţie între autodenunţul lui Shor împotriva lui Filat, unde instituţiile de drept au acţionat în urma probelor prezentate.

„Sunt obligate în cazul în care după declaraţie urmează şi probleme, dar dacă nu-s atunci nu-s. Dacă există probe, atunci instituţiile sunt obligate. Ce ţine de Shor au fost probe pentru ridicarea imunităţii lui Filat. Dacă vor fi probe, atunci Plahotniuc trebuie invitat la audieri”, a spus Mihai Ghimpu.

Anterior, Veaceslav Platon a declarat că Plahotniuc este principalul beneficiar în schema de delapidare a miliardului din bugetul de stat. Există foarte multe probe indirecte. Oameni care umblau şi făceau tot felul de lucruri din numele lui, demnitari de stat, cum ar fi fosta conducere a Băncii Naţionale, conducătorii unor întreprinderi de stat care, cu două săptămâni înainte de falimentul băncii, au fost obligate să transfere depozitele la BEM. Toate acestea indică, direct sau indirect, asupra implicării lui Plahotniuc. Încercările lui de acum de a da vina pe unii sau pe alţii este un show, uşor de înţeles pentru orice persoană care gândeşte raţional. Cea mai importantă grijă a lui în prezent este să reuşească să-şi facă preşedinte de republică o persoană loială şi să mai stea la guvernare doi ani. Nimic mai mult”, a afirmat Platon într-un interviu pentru anticorupţie.md.  

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.