Cetăţenii cu drept de vot care s-au înregistrat în prealabil vor fi automat radiaţi din lista electorală de bază după locul de domiciliu din Republica Moldova. Această radiere va purta un caracter temporar şi va fi valabilă doar pentru alegerile prezidenţiale din anul curent.

Informaţia privind numărul de cetăţeni înregistraţi în prealabil în străinătate urmează să fie transmisă Guvernului, pentru a se decide dacă este necesară deschiderea secţiilor de votare suplimentare în afara misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare. La organizarea acestor secţii de votare se va ţine cont şi de numărul alegătorilor care au participat la scrutinul precedent. 

CEC atenţionează că perioada de înregistrare prealabilă a cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot care în ziua alegerilor se vor afla în străinătate se încheie cu cel târziu 40 de zile înainte de ziua alegerilor prezidenţiale, dat fiind faptul că potrivit Codului Eelectoral, secţiile de votare se constituie cu cel puţin 35 de zile înainte de ziua votării.