Acelaşi CEC a adoptat o altă decizie, conform căreia candidaţii trebuie să prezinte cel puţin 15 mii de semnături, da nu mai mult de 25 de mii. Lupu a prezentat mai mult de 25 de mii şi Comisia Electorală Centrală a scuipat din nou în propria decizie. Iar după Comisia Electorală şi Curtea de Apel a scuipat în deciziile acesteia şi l-a lăsat pe Lupu să candideze în continuare. 

Cele două încălcări comise de Lupu sunt, de fapt, nişte fleacuri pe lângă altele mult mai grave. Deja ştim cu toţii că semnăturile pentru el au fost smulse din angajaţii instituţiilor de stat cu de-a sila şi prin înfricoşare. Altceva. Campania electorală urmează să înceapă abia la 1 octombrie, iar panourile lui Lupu au apărut deja cu săptămâni în urmă. Pentru Lupu lucrează 80% din primăriile Moldovei, 80% din mass media moldovenească şi 80% din cei 24 de candidaţi la prezidenţiale.

Pentru că toţi ăştia alde Leancă, Ghimpu, Ghileţchi şi alţii nu fac decât să rupă voturi de la contracandidaţii lui Lupu. Uite-aşa un raport de forţe! Şi după toate astea Lupu, într-un interviu, nici nu pune la îndoială faptul că el va trece în turul doi; el deja se vede preşedintele ţării. Căci mizează, zice el, pe votul cetăţenilor care îşi doresc stabilitate şi susţin vectorul european al Moldovei.