Dezvăluirile aparţin fostului deputat comunist Mark Tkaciuc şi au fost făcute în cadrul unei emisiuni marca Europa Liberă.

„Vladimir Nicolaevici (n.r. - Voronin) avea un cerc de prieteni bogaţi. Ei erau numiţi „vânători”, etc. Iar Plahotniuc era un tânăr care încerca să lupte cu ei. Atunci ei erau consideraţi oligarhi. E vorba de 6-7 persoane destul de cunoscute, dar nu le voi spune numele. „Plahiş”, aşa cum era numit atunci, făcea parte din grupul „talibanilor”: Tkaciuk, Lupu, Dodon, Reidman. Plahotniuc comunica mai mult în acest cerc, dar înţelegea că celălalt cerc, format din oameni cu greutate, proprietari de hoteluri, etc, prezenta pentru el un anumit pericol. Atunci Plahotniuc nu era primul. Dacă venea la Voronin, trebuia să aştepte mult timp ca să fie primit”, povesteşte Mark Tkaciuk.

„În 2009 însă totul s-a schimbat. Prima rândunică a fost Marian (n.r. - Lupu), apoi Plahotniuc a început să se apere, prin metodele sale, de aceşti „vânători” care repede au trecut de partea lui Filat”, a adăugat fostul legislator comunist.

Potrivit lui Mark Tkaciuc anume atunci au fost puse bazele regimului oligarhic care deţine puterea astăzi în Republica Moldova.

„Atunci a început să se formeze adevăratul regim oligarhic. Mai întâi a fost un regim semi-oligarhic, apoi un regim oligarhic monopolist”, a mai spus fostul comunist.