„L-am auzit pe domnul Andrei Năstase într-o recentă emisiune televizată, spunând că, fiind un domn, şi-ar lua asupra sa responsabilitatea şi durerea de a fi candidatul comun la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Reacţia de astăzi a doamnei Maia Sandu mi se pare inadecvată, care toarnă apă la moara televiziunilor plahotniuciste. Nu numai că nu văd niciun pic de misoginism în ceea ce a spus domnul Năstase, dar chiar este o etichetare gratuită”, susţine Maria Ciobanu.

„Din care cuvinte spuse de Andrei Năstase aţi dedus, doamnă Sandu, „aversiune sau dispreţ faţă de femei”? Căci acesta este sensul lexemului „misogin”. Nu vă lăsaţi, vă rog, provocaţi de „prietenii” care vă doresc votul negativ. Consumaţi-vă energiile pentru a convinge electoratul că politica dvs. este mai bună decât ofertele concurenţilor, că măsurile propuse de dvs. au ca efect o societate prosperă în care cetăţenii vor trăi mai bine”, continuă deputata PLDM.

Maria Ciobanu conchide: „Vreau să cred că PPDA şi PAS abordează politica nu ca pe o luptă, ci ca pe o competiţie. Prin această abordare şi se deosebesc aceste două partide politice de PD, formaţiune politică, care consideră activitatea politică o luptă, iar adversarii - drept duşmani ce trebuie cu orice preţ eliminaţi”.