„Este o ruşine ca după 10 ani în care ai fost primar acum să apelezi la justiţia lui Plahotniuc pentru a te menţine în funcţie. Este ruşine să boicotezi şedinţele atunci când tot oraşul cere demisia ta. Este o ruşine să ceri votarea unei legi care ţi-ar oferi mai multe pârghii, în contextul în care ai pierdut susţinerea în CMC”, a spus Nantoi.

Analistul politic a mai adăugat că cetăţenii trebuie să aleagă dacă Dorin Chirtoacă mai merită să fie în funcţie sau nu. „În ultimii ani nu s-a făcut nimic pentru a transforma oraşul în unul mai bun şi noi ne-am unit astăzi, nu pentru a cere Unirea sau a aduce tancurile lui Putin, ci pentru a propune realizarea unui exerciţiu democratic”, a afirmat consilierul municipal.

Amintim că referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă nu va fi iniţiat. Propunerea consilierilor PSRM, PPEM şi PN nu a putut trece în următoarea etapă din lipsă de voturi.

Anterior, Curtea de Apel Bălţi a casat decizia Judecătoriei Centru privind înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea plebiscitului de demitere a lui Chirtoacă. Preşedintele grupului de iniţiativă, Victor Chironda, a anunţat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiţie, precizând că prin această hotărâre s-a demonstrat încă o dată că în acest caz guvernarea şi administraţia locală se acoperă reciproc.