Liderul mişcării protestatare îl avertizează pe edilul capitalei că fenomenul corupţiei de la primărie va fi una dintre cele mai atente preocupări ale justiţiei reformate.

„După ce a sfidat dreptul cetăţenesc la referendum, primarul faptelor abjecte şi al judecătorilor lui Plahotniuc sfidează orice urmă de bun simţ! Pentru a da clientelei liberale un teren cu amplasament strategic în plin centrul capitalei, Chirtoacă semnează demolarea unui edificiu public – cinematograful Gaudeamus, una din puţinele săli de cinema care încă mai este bun public. Barem, de-ar fi ieşit să spună pe faţă - ”Îl fac cadou clientelei politice a PL-ului!” În loc de asta îşi afişează ipocrizia şi minte cu neruşinare că ar căuta mormintele unui adevărat Primar – Carol Schmidt şi al unui adevărat arhitect şef – Alessandro Bernardazzi. Mai zice că cinematograful trebuie demolat pentru că a fost construit în timpul comunismului, pe locul unui cimitir”, a declarat Andrei Năstase.

„După 9 ani de mandat dezastruos, individul ipocrit şi incompetent nu ştie măcar că o construcţie are şi fundaţie! Oricât de deplasată ar fi imaginaţia personajului, nu ai cum să dai de urmele mormintelor marilor înaintaşi. Cea mai bună amintire şi cinstire pentru ei ar fi o administrare competentă şi profesionistă a urbei pe care au edificat-o. Ce însă nu întreprinde nepotul mafiei liberale pentru a schilodi capitala ţării şi a favoriza amicii infractori?!

Urmărit de această logică de Costiujeni, poate purcedeţi la demolarea Procuraturii Generale, a Preşedinţiei şi a altor obiective construite de regimul sovietic pe locul unor biserici vechi”, a adăugat liderul PPDA.

„Avertizăm cu toată seriozitatea că cel care ţine locul de primar al municipiului Chişinău a depăşit orice măsură şi că în cadrul dosarului Plahotniuc, capitolul corupţiei de la Primărie va fi una dintre cele mai atente preocupări ale justiţiei reformate”, conchide Andrei Năstase.