Întrebat dacă e posibil ca în 14 ore să colectezi 29 de mii de semnături, Andrei Năstase a răspuns: „Categoric nu. Dacă sunt semnături din suflet, nu ai cum să faci asta. Dacă depui semnături din suflet, atunci tu discuţi cu omul care îţi oferă acea semnătură. Este o maşinărie. S-a pus în aplicare o maşinărie administrativă. Din toate sursele pe care le avem noi, cred că aceste semnături au fost strânse  altfel decât în mod obişnuit”.

„100 de persoane ar fi trebuit să strângă cele 29 de mii de semnături, câte 290 de semnături de fiecare persoană. Faceţi un exerciţiu şi o să vedeţi că nu prea iese”, a adăugat preşedintele Platformei DA.

Mai mult, Andrei Năstase a declarat că la acest proces au fost folosite şi resursele administrative.

„Eu m-am obişnuit cu această guvernare şi ştiu foarte bine care îi sunt năravurile. Este strigător la cer, pentru că ei au vrut să sfideze orice. Să sfideze timpul, să sfideze universul. Ei au sfidat bunul simţ, legea. Cel mai urât lucru este că au batjocorit o dată în plus populaţia căreia vrea să-şi arate muşchii, cât sunt ei de puternici”, a continuat liderul DA.  

Platforma Demnitate şi Adevăr a anunţat că a depus deja o sesizare la OSCE, CEC, Promo-Lex, la organizaţiile internaţionale şi la misiunile diplomatice de la Chişinău în legătură cu semnalele parvenite de la cetăţeni din diferite raioane ale ţării, în care sunt deconspirate practicile ilegale de colectare a semnăturilor în favoarea candidatului PD la prezidenţiale.